lauantai 5. heinäkuuta 2014

Torstaina lähdin hakemaan elämäni ensimmäisiä ranskalaisia leivoksia yhteen kolmesta gluteenittomasta leipomosta Pariisissa (Helmut Newcake, 8e Arrondissement). Löysin sieltä neljää erillaista leivonnaista mukaan. Suklaa eclairit ovat vielä parempia kuin ajattelin niiden olevan. Aurinko paistoin täydeltä taivaalta ja kotimatka olikin pisempi kuin odotin. Kävinen  nimittäin kaupassa - useampi litra juotavaa painaa aika paljon.

Eilen en tehnyt enempää kuin käydä pikkukaupassa naapurikorttelissa. Tiesin, että tämä päivä tarkottaisi aikaista herätystä. Join vain muutavan lasin viiniä, kävin kylvyssä ja ompelin.

Tänään heräsin aamulla kahdeksan aikaan, mikä oli myöhemmin kuin mitä suunnittelin, mutta kuitenkin ihan tarpeeksi ajoissa minulle. Syy aikaiseen herätykseen oli suunnitelmani suunnata Marche aux puxes de Montreuiliin. Suunnitelma muutoksesta huolimatta olin siellä ennen yhdeksää ja kaiken sekaisen tavaran joukosta löysin itselleni enemmän vaatteita kuin olen ikinä ostanut kerralla. Hameita, mekkoja, paitoja ja jopa muutamat housut. Osa on vintagea osa uusia, mutta kun hinnat ovat tarpeeksi alhaisia löytyy aarteita joukosta. Ehkä kaikkein upein on puuvillapaita, joka on ainakin 50 vuotta vanha, käsin kirjailtu ja maksoi euron. Aarteet oli piilotettu suuren määrän vähemmän kiinnostavia vaatteita, jotka olisvat sekavina kasoina pöydillä. Paikalta olisi löytynyt suuri määrä pienempiä vaatteita, jotka olisin niin halunnut, mutta en uskaltanut ostaa niitä. Lisäksi jos olisin halunnut käyttää suuremman määrän rahaa per vaate. Käytin paikalla aikaa 4 tuntia ja lopulta tajusin hankkia mummokassin, eli sellaisen perässä vedettävän kauppakassin. 5 euroa helpommista kauppamatkoista ei tunnu pahalta kannettuani useamman kerran liian painavia kasseja kotiin. Vaatteiden lisäksi löysin laukun, kukkaron, hatun ja kyvyn puhua enemmän ranskaa. En ole vieläkään tyytyväinen siihen, että viiden vuoden opiskelusta on muistissa ihan liian vähän, mutta ehkä asia muuttuu huomenna, koska keksin tavan tutustua ihmisiin ja opetella lisää ranskaa. Netti on aika positiivinen asia aina välillä. Olen tapaamassa yhden tyypin ja opetella ranskaa ja opettaa englantia. Sen jälkeen jatkan samalla linjalla tapahtumaan jossa keskustellaan ensin ranskaksi ja sitten englanniksi.

Nyt siivoamaan. Kyllä luitte oikein. Olen kaikkien - jopa itseni - yllätykseksi pitänyt siisteyttä täällä yllä. Kaikki tavarani ovt löytäneet paikan ja ne palaavat aina takaisin paikalleen. Tänään on ns. siivouspäivä jolloin imuroin, pyyhin pölyt, pesen pyykkiä ja pesen lattiat. Menenkin nyt tästä tekemään sen kaiken.

-N-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti