keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Saavuin maanantaina Pariisiin. Asuntoni on Batignollesissa, joka on täynnä pariisilaisia ja melkei ilman turisteja. Rakennukset on toissa vuosisadan vaihteen hiekkakivisiä tyypillisiä pariisilaisia taloja ranskalaisine parvekkeineen. Läheltä löytyy kaikki palvelut ja muutama ihana puisto lihavine puluineen.  Olen ehtinyt kotiutumaan asuntoon hyvin. Jopa itselleni yllätyksenä on tullut, että minulla on kaikki tavarat paikoillaan kaapeissa. Ehkä ensikertaa ikinä.
Maantaina kävelin lähikorttelit läpi ja eilen sitten hiukan enemmän. Löysin Naturaliasta gluteenittomia tuotteita. Mikä siinä on, että kaipaan leipää, kun sitä ei ole helposti saatavilla. Ja ravintolan jossa sain apua keliaakikkotarjoilijalta. Söin maksaa ja vihreitä papuja (plat du jour) ja omaksi yllätyksekseni pidin molemmista paljon. Matkalla kotiin hankin ranskalaisen numeron ja kävin ruokakaupassa josta ostin melkein liikaa juotavaa. Ei määrään van painon takia. Puolen kilsan matka kotiin olikin sitten melko vaikea jopa minun standardeilla.
Tänään sitten hankin itselleni kuukauden matkakortin, nyt voin siis mennä metrolla minne vain keskustassa ajattelematta lippuja.

Sää on ollut tänään lämmin ja aurinkoinen. Jennan tekemä hattu on aika loistava tällä säällä ja olenkin säästynyt pahemmilta reaktioilta aurinkoon. Asiaa helpottaa se, että löysin suojaavaa ja rauhohoittavaa kosmetiikkaa.

Ehkä kaikkein ihaninta tähän asti on kuitenkin ollut kylpyamme.  Lämmin kylpy kylpysuolan kanssa tekee ihmeitä kävelyn jälkeen.

Kielen käyttö takkuilee vielä ja kaipaan seuraa. Käytän ranskaa kuitenkin koko ajan enemmän ja seuran etsimiseen ilman hostellin tarjoamaa ympäristöä tulee varmaan onnistumaan ajan kanssa.
Mutta nyt lukemaan ja ompelemaan lahkeiden suut.

-N-

1 kommentti: